HABERLER

YER ALTININ GİZEMİ “BİR ARKEOLOJİ MACERASI”

YER ALTININ GİZEMİ “BİR ARKEOLOJİ MACERASI”

Anaokulumuzda her yıl sürdürmekte olduğumuz  "Evvel Zaman İçinde Müzelerin İzinde" projesi bu yıl "Yer Altının Gizemi" etkinliği ile Bursa "Aktopraklık Arkeopark Açıkhava Müzesi'nde" başladı.

Çocuklarımız başlangıç-son, keşif, kazı, sergi, müze, arkeolog terimlerini yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

Her ay gerçekleşecek olan "Evvel Zaman İçinde Müzelerin İzinde" projesinin amacı müze ile ilgili terim ve kavramları çocuklarımıza oyun, drama ile somutlaştırarak vermektir. Projenin ilk aşaması "Aktopraklık Arkeopark Açıkhava Müzesi'nde Dilek Karakaş ve Sinan Işık rehberliğinde çocuklarımızın aktif katılımı sağlanarak gerçekleşti.

Çocuklarımız Sinan Işık rehberliğinde alanı gezerek eski zamanda yaşamış insanların evlerini ve hayatlarını yakından görme şansı buldu. "Keşif, Kazı, Sergi, Müze" kavramlarını da oyun ile pekiştirmiş oldular.

Ardından çocuklarımız kazı alanına geçerek 3 bölüme ayrıldı. Gruplar kazı alanında kazı çalışması yaparak önceden gömülmüş olan seramik eserleri bulmanın heyecanını yaşadı. Her bir çocuk bulduğu eserin üzerine isim ve kazı alanının numarasını yazarak müzeye teslim  etti.

Çocuklarımız günün sonunda aktif olarak öğrenmenin vermiş olduğu mutluluk ile etkinlikten ayrıldı.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.