HABERLER

POZİTİF DİSİPLİN TEMELLİ SINIF YÖNETİMİ VE BAĞ ODAKLI YAKLAŞIM

POZİTİF DİSİPLİN TEMELLİ SINIF YÖNETİMİ VE BAĞ ODAKLI YAKLAŞIM

Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu öğretmenleri, 19, 20 ve 21 Ağustos 2024 tarihlerinde okulumuzda "Pozitif disiplin temelli sınıf yönetimi" ve "Bağ odaklı yaklaşım" programlarına katılım sağladı.

Psk. Azade Durmuş tarafından verilen "Ebeveynlerle Pozitif İletişim" eğitiminde; İç görü ve farkındalık, öğretmenlerimizin iç dinamikleri ve iletişim becerileriyle ilgili etkileyici çalışmalar yapıldı. Sonrasında ebeveynleri anlamakla ilgili duygu ve düşünceleri keşfetme çalışmalarıyla eğitime devam edildi. Eğitimde ebeveynlerle görüşmede; iletişim kurma biçimleri ile ilgili pratiklere de yer verildi.

Pozitif disiplinin açılımı ile başlayan çalışma, çocuklarda sağ-sol beyin gelişimi başlığıyla devam etti. Sunum üzerinde beynimizin bölümleri incelenerek, çocuk gelişiminde ilk 6 yıl duyguları anlama ve adlandırmanın çok önemli olduğu belirtildi. Öğretmenlerin çocuklarla uyum sürecinde bağ kurabilmesi adına gruplar halinde "theraplay" oyunlarının yer aldığı drama çalışmaları yapıldı.

Üç gün süren programda, teorik bilgilerden edinilen değerli kazanımlarla birlikte, uygulamalı oyunlarda, öğretmenlerimiz eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı. Öğretmenlerimiz eğitim sonunda veli ve çocukları yönetebilme becerisi konuları üzerine çeşitli deneyimlere sahip oldu.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.