HABERLER

Mindfullness (Bilinçli Farkındalık) “YILDIZ NEFESİ”

Mindfullness (Bilinçli Farkındalık) “YILDIZ  NEFESİ”

Mindfullness; anda gerçekleşen olay, duygu ve düşünceleri bilinçli bir şekilde yargılayıcı olmayan nazik bir dikkat ile odaklanma ve izleyebilme becerisidir. Farklı çalışmaları ve egzersizleri vardır. "Yıldız Nefesi" bunlardan birisidir ve nefes egzersizidir.

Derin nefes almak, vücuttaki stresi düşürmenin en iyi yollarından biridir. Bunun nedeni ise derin nefes aldığınız zaman beyninize sakinleşmek ve rahatlamak için bir mesaj göndermesidir. Beyin daha sonra bu mesajı vücudunuza gönderir. Stresli olduğunuzda artan kalp ritmi, hızlı nefes alma ve yüksek tansiyon gibi şeyler, derin nefes aldıkça azalır. Nefes alma şeklimiz tüm vücudunuzu etkiler. Nefes egzersizleri rahatlamak, gerginliği azaltmak ve stresi hafifletmek için iyi bir yoldur.

Bizlerde çocuklarımız ile birlikte doğru nefes nasıl alınır? Doğru nefes alıp vermenin beyin ve vücuda faydaları nelerdir üzerine konuştuk. Nefes alma, nefes tutma ve nefes verme çalışması yaptık. Önceden hazırladığımız yıldız şeklinin etrafına yönergeleri yazarak, uygulamalı olarak görmelerini sağladık. Egzersiz sonunda çocuklarımız rahatladığını gözlemledik.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.