13 Aralık 2018 tarihinde okulumuzda düzenlenen Erken Yaşta Yabancı Dil Edinimi adlı seminerde Oxford Yayınevi eğitmeni Hüseyin Örnek ilk olarak en temel hatlarıyla yaşlara göre yabancı dil gelişiminin özelliklerinden bahsetti. Daha sonra okulumuz öğrencilerinin yaş grubu dikkate alarak karakteristik özellikleri üzerinde durdu. Bilindiği üzere hareketli, meraklı, araştırıcı, sorgulayıcı olan günümüz dijital çağ çocuklarının dil öğreniminde bu özelliklerinin her birinin dikkate alınması gerektiğini ve işe eğlence katıldığında bu yaş grupları için daha verimli olacağına dikkat çekti.
Seminerde konuşulan bir diğer konu ise küçük yaş grubu olsalar bile evde, okulda vb yabancı dil kitaplar okunmasının dile maruz kalmayı sağladığı için kelime dağarcığını da arttıracağıydı. Bu süreci daha eğlenceli hale getirmek için eğitmenimizin gösterdiği bir okuma posteri ile desteklenebileceği vurgulandı.
Daha sonrasında eğitmenimiz evde velilere çocuklarıyla birlikte hem tekrar yapmak hem de yeni yapılar öğrenmek için kullanılabilecekleri internet siteleri ve oyunlar önerdi. Kutudakini Tahmin Et(Guess What?), Kelime Kutusu(Word Box), Sandalye Değiştirmece(Change the seat!), Olay canlandırması(Dramatization) birebir velilerimiz tarafından yapılarak gösterilen oyunlardan bazılarıydı.
Ayrıca eğitmenimiz velilerimize çocuklarının dil gelişimi süresinde yapmaları ve yapmamaları gereken noktalar üzerinde durdu. Bunlardan en önemlisi dil gelişimi sürecinde çocuğumuzun hata yapmasına izin vermek ve seviyesine uygun olmayan kaynaklara başvurulmamasıydı.
Son olarak tüm seminer boyunca bahsedilen konular hakkında Kahoot üzerinden velilerimize online bir yarışma yaptı ve ilk 3 velimize ödüllerini takdim ederek semineri sonlandırdı.