HABERLER

BÜYÜYEN MEYVE VE SEBZELER

BÜYÜYEN MEYVE VE SEBZELER

Çocuklar dışarıda bulunmaktan, toprak ve su ile haşır neşir olmaktan büyük keyif alırlar. Gün geçtikçe hareket eden ve büyüyen bitkiler ise, bu ilgilerinin yanında meraklarını da harekete geçirerek tecrübe edinme anlamında eşsiz bir fırsat sunar.

Çiçekli bitkileri ve yenebilen bitkileri yetiştirmek, çocuğunuzun bitkiler arasındaki farkları daha iyi anlamasını sağlar. Tüm bunların yanında, bitki yetiştirmek çocuklarımızın mevsimleri  kavramasında da etkilidir.

Kimi bitkiler çok su isterken, kiminin su ihtiyacı daha azdır. Kimi daha çok güneş ışığı ister, kimi ise gölgelik bir alanda bulunduğunda daha iyi gelişir. Bu gibi farkları çocuklarımızla konuşarak, onların bitkiler konusunda bilinçlenmelerini sağladık. Bitki yetiştirmek, sabır isteyen bir iştir. Meyve ya da çiçek vermesi için kayda değer bir zamanın geçmesi gerekir. Yetiştirdiğiniz bir bitkinin çiçeğini koklayabilmek, ya da meyvesini yiyebilmek, bazı şeylerin sabretmeye değdiğini anlamasına yardımcı olmaktadır.

Anaokulumuz çocukları, tohumlarını kendi ektiği salatalıkların büyüme aşamalarına şahit oldular. Salatalıkları toplayıp, afiyetle yediler.  Öncesinde fidanını kendi ektikleri meyve ağaçlarının büyüme aşamasını gözlemleyip, üzerinde oluşan çiçekleri inceleyip, çiçeklerin meyveye dönüşümünü izlediler. Ardından topladıkları meyveleri afiyetle yediler.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.