HABERLER

BURSA KENT MÜZESİ GEZİSİ

BURSA KENT MÜZESİ GEZİSİ

Çocuklarımız ile birlikte 'Evvel Zaman İçinde Müzelerin İzinde ''projesi kapsamında Bursa Kent Müzesine giderek ''Çarşı bölümü-Kaybolan Meslekler '' konulu bütünleştirilmiş drama çalışmasını gerçekleştirdik. Müze nedir? Müzede neler vardır? Sorularına cevap arayarak fikirlerimizi birbirimizle paylaştık 😊

Müzenin atölye kısmında, tahta kaşık, bakır tabak, yemeni(çarık) ve nal gibi eskiden kullanılan eşyaların nerelerde kullanıldığı ve hangi malzemelerden yapıldığını beyin fırtınası yaparak tahmin etmeye çalıştık. 'Dükkân kapmaca'' oyununu oynarken çocuklar çok keyif aldılar. ''Çarşı-Müze'' adlı drama oyununu oynayarak konuyu pekiştirdik.

Nalbant, yemenici, sepetçi, marangoz gibi eskiden kullanılan meslek isimlerini çarşı bölümünde dükkanları gezerek gördük ve öğrendik. Ardından tahta kaşık, yemeni, bakır tabak ve nal gibi eşyaları müzede ki yerlerine bıraktık. Çocuklarımız eskiden kullanılan meslekleri öğrenirken merakla dinlediler ve gözlem yaptılar. Merak ve eğlence dolu bir etkinlik oldu.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.