HABERLER

ARKEOLOG OLDUK

ARKEOLOG OLDUK

 "Evvel zaman içinde Müzelerin İzinde" projesi devamında, 3 Mart Beşevler Anaokulu olarak, çocuklarımızla Arkeopark Açık Hava Müzesini ziyaret ettik. Arkeolog eşliğinde, müze alanındaki eski yıllarda yaşamış insanların kullandıkları eşyaları inceledik ve hikayelerini dinledik.
Minik bir doğa yürüyüşle, höyük alanına geçtik. Eski insanların barındıkları evleri ve yaşam alanlarını merakla gözlemledik.  Soru-cevap şeklinde devam eden sohbette, konu hakkında bilgiler edindik.
Sıra kazı alanına geçildiğinde heyecanlı tavırlarını gözlemledik. İlgiyle dinledikleri, arkeoloji ve kazı hakkında bir çok şey öğrendik. Çocuklarımız birer arkeolog oldu ve gerekli araçları alarak kazı alanına indiler. Dikkatli ve sabırlı çalışmanın sonucunda, saklı olan eşyaları tek tek bulmaya başlayarak sevinç çığlıkları arasında çalışmalarını devam ettirdiler.  Buldukları eşyaları titizlikle temizlediler ve gruplayarak müze alanına teslim ettik. Fotoğraf çekimiyle gezimizi ve biriktirdiğimiz anıları ölümsüzleştirerek etkinliğimizi tamamladık. 

 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.