HABERLER

SIRA GELDİ ÜNİVERSİTEYE

SIRA GELDİ ÜNİVERSİTEYE

Bursa'nın aydınlığa açılan penceresi Çağdaş Eğitim Kooperatifi,  "Anaokulundan Üniversiteye..." hedefiyle çıktığı yolda, kuruluşunun 22. yılında liselerini - 3 Mart Anadolu ve 3 Mart Halil Güleç Fen- görkemli bir törenle hizmete açtı.

3 Mart Eğitim Yerleşkesi'nde düzenlenen açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Bursa Büyükşehir Başkanvekili Şükrü Köse, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, ÇEK eski başkanları Fevzi Topçuoğlu, Korhan Durusoy, Nejat Vardar, Mümin Ceyhan, Prof. Dr. Ulviye Özer, Ali Arabacı, iş dünyasından Hüseyin Özdilek, Tacettin Yazıcı, Ersin Yazıcı, Ali İhsan Yeşilova, Çetin Öztunalı, Burhan Vatan, Şerif Arı, Haluk Beceren, ÇEK Yönetim Kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, açılış töreninde yaptığı konuşmada,  kuruluştan günümüze 22 yıllık süreçte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, kurumun bugünlere gelmesinde emeği geçen kurucular, eski başkanlar, yönetin, denetim ve kurullarda görev alanlara, çalışanlara, desteklerini esirgemeyen kişi, kurum, kuruluşlara ve Bursalılara teşekkür etti.

ÇEK'İN ÜSTLENDİĞİ GÖREV

1796 üyesi ile "aklın ve bilimin" rehberliğinde aydınlığa doğru 22 yıldır yürüyüşünü kararlı bir şekilde sürdüren Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sorumluluğu ve üstlendiği görevin çok önemli olduğunun altını çizen Küçükkayalar, şöyle devam etti:

"Birlikte yaptığımız okullar, yurtlar ve buralardan yetişen çocuklarımız, yarınlarımızın umududur. Çocuklarımıza ve ülkemize karşı sorumluluklarımız hiçbir zaman bitmez. Çünkü, 'Çağdaş olmak; hem düşünsel hem de yaşamsal anlamda bugün dünden daha ileri olmaktır.'

Bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim için, Cumhuriyet'in kazanımları için, çağdaş ve aydınlık bir ülke için, çocuklarımızın geleceği için bizlere çok daha fazla görevler düşmektedir.

Yapmamız gereken, 'dayanışma, mücadele, özgürlük, demokrasi, hukuk, eğitim, sevgi ve umut' gibi değerli kavramların altını doldurup hep birlikte yaşama geçirmektir.

Küçükkayalar, ÇEK kurucularının 22 yıl önce eğitim sisteminde gördükleri sorunların, bugün de güncelliğini koruduğunu, o günden günümüze çeyrek asra yaklaşan süreçte neredeyse her yıl sistemin kendisinde ve içeriğinde değişiklikler yapıldığına değindi. Küçükkayalar, popülizm ve siyasi amaç güden, bilimsellikten uzak kararlarla değişiklikler yapılmasını da eleştirdi. 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.