HABERLER

EVVEL ZAMAN İÇİNDE MÜZELERİN İZİNDE “BURSA KENT MÜZESİ”

EVVEL ZAMAN İÇİNDE MÜZELERİN İZİNDE “BURSA KENT MÜZESİ”

Okul öncesi amaç ve kazanımları doğrultusunda milli eğitim müfredatına uygun olarak planlanan, Bursa Kent Müzesi işbirliği ile 5. Yılını gerçekleştireceğimiz müzede drama etkinliğimize bu yılda "Evvel Zaman İçinde Müzelerin İzinde" adlı proje ile devam ediyoruz.

Her deneyim çocuklarımız üzerinde bazı izler bırakır. Çocukların eğitiminde müzeler okul dışı eğitim ortamı olarak kullanılabilecek mekânların başında gelmektedir.

Çocukların müzede kazandığı deneyimlerin; gözlem yapma, neden-sonuç ilişkisi, yaratıcılık gibi becerileri geliştirmesinde son derece önemli bir rol oynadığı yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Her ay gerçekleşecek olan "Evvel Zaman İçinde Müzelerin İzinde" projesi sayesinde müze ile ilgili terim ve kavramları çocuklarımıza oyun ve drama ile somutlaştırarak vermekti. İlk aşaması Bursa Kent Müzesi bahçesinde Dilek Karakaş ve Sinan Işık rehberliğinde çocuklarımızın aktif katılımı sağlanarak gerçekleşti. Çocuklarımız "Müze Objesi, Vitrin ve Sergi" kavramlarını, eğlenceli oyunlar ile işitsel olarak hafızalarına alıp, devamında müzede bu kavramları somut olarak tanıdılar ve drama ile pekiştirdiler.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.